Portes Obertes del Catalanisme presenta una carta amb diverses entitats demanant als partits el “desbloqueig de la política”

Portes Obertes del Catalanisme presenta una carta amb diverses entitats demanant als partits el “desbloqueig de la política”

2019-04-14T12:48:09+00:0012 d'abril, 2019|En els mitjans||

El Col·lectiu Pau i Treva, Cercle Carlemany, Federalistes d’Esquerres i Tercera Via també signen el manifest

Les entitats Portes Obertes del Catalanisme, Col·lectiu Pau i Treva, Cercle Carlemany, Federalistes d’Esquerres i Tercera Via han enviat una carta aquest divendres a tots els partits que es presenten a les eleccions generals demanant que expliquin “les seves propostes per dialogar” i desbloquejar, així, la política a Catalunya.

“Som molts els qui a Catalunya estem preocupats perquè la confrontació i la gesticulació han substituït, dissortadament, el debat polític”, assevera l’escrit: “Estem instal·lats en una situació de bloqueig, en la qual les fórmules per recuperar la concòrdia tenen moltes dificultats per obrir-se pas”. En aquest sentit, consideren que “la societat catalana dona proves de voler superar una etapa de crispació” i reclamen que el 28 d’abril ha de ser una “oportunitat per obrir un camí de confiança i cooperació política, per avançar en una nova governança de progrés econòmic, social i polític”.

Així, insisteixen que tots els partits tenen “una extraordinària responsabilitat” i reclamen que els seus dirigents “expliquin de manera clara i transparent quines mesures proposen per iniciar un camí de diàleg que neutralitzi el bloqueig que afebleix les nostres institucions d’autogovern”.

Diari Ara: Portes Obertes del Catalanisme presenta una carta amb diverses entitats demanant als partits el “desbloqueig de la política”