Això va de democràcia contra Love democracy

Això va de democràcia contra Love democracy

2018-12-17T23:01:50+00:0012 de maig, 2017|En els mitjans||

La plataforma Portes obertes del catalanisme afirma que “contra la llei, no; només amb la llei, tampoc”

La plataforma Portes obertes del catalanisme, impulsada por exdirigentes de Unió y del PSC, celebrar aquest dijous el debat “Això va de democràcia (Contra la llei, No; només amb la llei, tampoc)” després que dimarts passat presentés un manifest per demanar el reconeixement del Govern espanyol de la “singularitat nacional” de Catalunya, però també la suspensió, malgrat que sigui d’una manera provisional, del referèndum d’autodeterminació.

El debat que se celebrarà a les 19 hores al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona vol reivindicar l’ús de la llei com a aliada del diàleg i no com a arma llancívola. A l’acte de demà participaran l’exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, el catedràtic de Dret Constitucional Xavier Arbós i la que va ser consellera de Justícia durant el primer govern de Artur Mas, Pilar Fernández Bozal.

Els tres juristes, que l’entitat defineix com a “professionals de reconeguda trajectòria en la defensa de la legalitat democràtica”, debatran sobre el que vol posar en relleu el manifest: l’ús de la llei com una eina per trobar una solució a la qüestió catalana, sense por d’utilitzar-la per dur a terme reformes que afectin el finançament, l’organització territorial i l’autogovern. Però fent-ne ús des del respecte a la legalitat.

La plataforma es va presentar públicament el passat 14 de novembre en un acte que va comptar amb la presència de dirigents del PSC com Miquel Iceta, Pere Navarro, Jordi Hereu i Celestino Corbacho; de la despapareguda Unió com Josep Antoni Duran Lleida i Ramon Espadaler; les exconselleres Pilar Fernández Bozal i Maria Eugènia Cuenca, així com l’exdiputat del PP Jordi Juan. L’objectiu de l’entitat és promoure un catalanisme “obert, transversal i integrador”.