80 reflexions sobre el catalanisme en un llibre

80 reflexions sobre el catalanisme en un llibre

2019-04-07T23:01:58+00:0028 de març, 2019|En els mitjans||

“Catalanisme 80 mirades (i +)” és el llibre que ha presentat aquest dimecres Federalistes d’Esquerres i Portes Obertes del catalanisme a la sala del centre cívic Cabot i Barba. 80 reflexions de personalitats diverses de la vida política de Catalunya que donen la seva opinió sobre el catalanisme i la utilitat política i social d’avui.

L’acte ha estat presentat per Jordi Menéndez, membre de la Junta de Portes Obertes al catalanisme i coeditor de llibre i ha comptat amb la participació d’Antoni Castells, Conseller de Finances i Economia del govern de Maragall i Montilla i Ignasi Farreras, economista i Conseller de Treball del govern de Pujol als anys 90. Castells exposa la seva idea que el catalanisme es fonamenta sobre dos blocs, la consciència nacional i la voluntat de tenir més instruments polítics. Farreras, per la seva banda recull històricament les fases del catalanisme, començant per un catalanisme cultural, després econòmic i finalment polític.

Un llibre que recull una visió plural del catalanisme tradicional entès, diuen, com una opció política amb una personalitat diferenciada respecte espanya, però formant part d’ella.

Veure vídeo noticia- A la carta Mataró Audiovisual: 80 reflexions sobre el catalanisme en un llibre