Una oportunitat per al diàleg

Una oportunitat per al diàleg

2018-12-18T23:13:18+00:001 de juny, 2018|Notícies||

Portes Obertes del Catalanisme creu que ens trobem en un moment d’esperança, que s’obre una finestra d’oportunitat per afrontar amb realisme la greu crisi política i institucional de Catalunya i del conjunt d’Espanya motivada, en bona mesura, per la corrupció, els efectes de la crisi econòmica, la manca d’iniciativa del Partit Popular i la seva visió restrictiva de les llibertats, així com a la manca de legitimitat i de sentit comú de l’independentisme unilateral.

En aquest sentit, considerem que cal saludar amb prudència però amb esperança la valoració positiva que el president de la Generalitat Joaquim Torra fa del document presentat pel Cercle d’Economia que propugna un nou Estatut incorporat a la constitució per tal de facilitar l’encaix de Catalunya a Espanya i que coincideix, en termes generals, amb les posicions propugnades per Portes Obertes del Catalanisme.

Igualment saludem amb esperança el resultat del debat que ha investit  el secretari general socialista Pedro Sánchez com a nou president del govern espanyol i l’actitud manifestada per aquest en relació al diàleg necessari amb Catalunya i la dimensió plurinacional de l’estat espanyol.

Creiem que la governabilitat de Catalunya i d’Espanya fa imprescindible que es comenci a transitar pel camí del diàleg constructiu des de la lleialtat institucional, el respecte a l’estat de dret, i així mateix que es facin gestos clars de distensió per part de l’independentisme.

Des del catalanisme transversal, plural i inclusiu, considerem que això és el que convé avui a la ciutadania de Catalunya i a tots els pobles d’Espanya.