Presentació del llibre “Catalanisme, 80 mirades i més…”

Presentació del llibre “Catalanisme, 80 mirades i més…”2019-02-21T21:29:24+00:00

L’acte ha comptat amb la participació de nombroses personalitats de la vida política catalana

A la Casa del Llibre de Barcelona s’ha presentat el llibre “Catalanisme 80 Mirades i més”, promogut per iniciativa de la plataforma Portes Obertes del Catalanisme i publicat per ED edicions, que té la voluntat de contribuir al diàleg entre els catalans i les catalanes i articular espais de trobada que puguin ajudar a la distensió i la resolució del conflicte que viu el país.

Es tracta de 85 articles de persones de perfils polítics, socials i professionals molt diversos que son reflex del mateix catalanisme com a àmbit generador d’amplis consensos. La mateixa iniciativa posa de manifest la pluralitat i la diversitat del catalanisme, imprescindible per contribuir a bastir un nou escenari de diàleg i consens que permeti augmentar els nivells d’autogovern de Catalunya i superar l’actual bloqueig polític i institucional.

La presentació ha anat a càrrec d’Antoni Puigverd, Astrid Barrio, Jordi Menéndez i Mario Romeo, president de Portes Obertes del Catalanisme, tots ells col·laboradors del llibre i a ella hi han assistit altres autors d’aquesta obra col·lectiva com Miquel Roca, Xavier Arbós, M. Eugenia Cuenca, Ignasi Farreres, Lluis Recoder, Ramon Espasa, Antoni Castells, Josep Maria Vallès, Lluis Rabell, Jordi Casas, Laia Bonet, Jordi Font, Francesc Castellana, Rafael Jorba, Rosa Lluch, Josep López de Lerma, Carlos Losada, Felix Riera, Ignasi Rafel, Jordi de Juan, Jaume Lanaspa, Albert Solé, Albert Aixalà, Rafael Pradas, Enrique Sanabre, entre d’altres.

També han estat presents dirigents polítics com Miquel Iceta, primer secretari del PSC; el líder d’Units per Avançar Ramon Espadaler; l’expresident de la Generalitat José Montilla; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el president del grup municipal socialista de Barcelona, Jaume Collboni; la presidenta del Consell d’Units per Avançar, Helena Isabal; el president de Lliures Antoni Fernández Teixidó, entre d’altres.

La plataforma Portes Obertes del Catalanisme va ser creada la tardor de 2016 per la confluència de persones de plantejaments i experiències diverses, de tot l’espectre polític, amb la voluntat de contribuir a superar la situació de paràlisi institucional i divisió social de Catalunya. Compromesa amb el catalanisme plural, obert i integrador s’ha manifestat reiteradament contrari a la unilateralitat de l’independentisme així com a la manca de resposta política per part del govern del Partit Popular. Aposta per la defensa de la personalitat nacional i cultural de Catalunya; la millora de l’autogovern; l’afirmació de la Generalitat com a institució al servei de tots els catalans i les catalanes i de l’estat de dret com a garantia de llibertat i democràcia.

Portes Obertes del Catalanisme vol ampliar l’àmbit de reflexió en els propers mesos mitjançant debats i un gran diàleg ciutadà a Barcelona, altres ciutats catalanes i Madrid, posant en primer pla la diversitat d’aspiracions de la societat catalana, la necessitat de refer la lleialtat institucional i restablir les vies de diàleg i l’entesa.

Barcelona, 23 de gener de 2019