Portes Obertes del Catalanisme manifesta el seu desacord aml la judicialització de la política

Portes Obertes del Catalanisme manifesta el seu desacord aml la judicialització de la política

2018-12-17T22:11:14+00:005 de novembre, 2017|Notícies||

Portes Obertes del Catalanisme ha expressat en nombroses ocasions que només des del diàleg i la negociació podrem trobar una solució positiva per a Catalunya i per al seu encaix a Espanya.

Des del respecte a la democràcia i a l’estat de dret i el compromís amb la legalitat, manifestem una vegada més el nostre desacord amb la judicialització de la política i amb la politització de la justícia.

En aquest sentit, creiem que la presó provisional per als membres destituïts del govern de Catalunya, així com per als dirigents d’Omnium i ANC, és una mesura innecessària que no contribueix a la millora del clima social, econòmic i ciutadà que li cal al nostre país i cridem a la responsabilitat de tots els poders de l’estat a obrar en conseqüència i a trobar les vies per tal de restablir un nou marc de normalització i diàleg.

Així mateix creiem que en aquests moments es prioritaria la defensa de l’autogovern, evitar la confrontació social i crear les condicions perque les eleccions del 21 de desembre, malgrat es convoquen a l’empara de l’article 155, permetin oferir noves oportunitats a la solució del conflicte.