Portes Obertes del Catalanisme Crida a votar el 14F

Portes Obertes del Catalanisme Crida a votar el 14F Declaració de Portes Obertes del Catalanisme

2021-04-06T12:19:12+00:005 de febrer, 2021|Declaracions|

Crida de Portes Obertes del Catalanisme

Per la participació i el vot al catalanisme!

Per l’entesa, la reconciliació i el bon govern!

 

Davant les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer, Portes Obertes del Catalanisme crida a exercir el dret a la participació política i a fer-ho massivament malgrat les mesures de seguretat i prudència imposades per la pandèmia.

Creiem que aquestes eleccions constitueixen l’ocasió per obrir una nova etapa presidida per la voluntat de governar el país i superar una situació política que bloqueja les nostres institucions i no permet avançar ni en l’autogovern ni en les polítiques públiques que necessita la societat catalana.

El “procés” no ha comportat passes endavant i sí, en canvi, divisió, patiment i pèrdua de capacitat i de prestigi de la Generalitat de Catalunya.

Des de 2016, Portes Obertes del Catalanisme vindica el llegat del catalanisme i en proclama la seva utilitat.  El catalanisme, per a nosaltres, és un espai compartit i inclusiu que permet articular les aspiracions de la societat catalana amb la voluntat de presència i participació activa en la governabilitat d’Espanya, que es basa en el reconeixement de la diversitat, el diàleg, la negociació i el pacte.

Es per això que cridem a votar a aquells partits i organitzacions que prioritzin l’entesa, la reconciliació i el bon govern per al conjunt de la ciutadania, que posin en primer pla

  1. La unitat civil del poble de Catalunya. No excloure ningú.
  2. Un govern que governi per al conjunt de la societat catalana.
  3. El reforçament de l’autogovern en el marc de les reformes en la organització territorial d’Espanya, dotant Catalunya dels recursos necessaris.
  4. La superació dels efectes de la pandèmia sobre el teixit econòmic i social, l’educació, la sanitat, la cultural i la capacitat d’innovació de les nostres empreses.
  5. La necessitat de treballar per a un projecte comú a Espanya, partint del reconeixement mutu del seu caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic.
  6. La importància del projecte europeu: més solidaritat i més polítiques compartides sobre la base de la llibertat, la defensa de la societat del benestar, el progrés econòmic i la sostenibilitat ambiental.

Barcelona, febrer de 2021