Crida a favor d’un govern que governi

Crida a favor d’un govern que governi

2018-12-18T00:26:25+00:008 de febrer, 2018|Declaracions|

Cal recuperar les institucions i investir un president que lideri la Generalitat

La plataforma Portes Obertes del Catalanisme ha treballat de manera incansable els darrers mesos amb la voluntat de contribuir a trobar una sortida a la greu situació que viu Catalunya, a la qual han contribuït les decisions unilaterals de l’ independentisme i la seva manca de visió de la realitat i la miopia política del govern del PP, entossudit a ignorar primer el conflicte català, i a considerar després que es pot resoldre només amb l’aplicació estricte de la Llei, com és el cas de l’article 155 de la CE, o per la via judicial.

Avui constatem que després de les eleccions del 21D, convocades pel president del govern espanyol, precisament a l’empara de l’esmentat article 155, els partits independentistes mantenen la majoria parlamentària però no majoria social amb lo que la situació continua enquistada i la ciutadania es troba profundament dividida.

Centenars de milers de ciutadans i ciutadanes de Catalunya van donar el seu vot a formacions que aposten per una sortida des del catalanisme transversal, el diàleg, el pacte, el progrés i la democràcia. Creiem que aquest és un camí d’esperança i de futur.

Avui, Portes Obertes del Catalanisme vol prendre posició novament reiterant la necessitat urgent de

· recuperar com més aviat millor les institucions i l’autogovern de Catalunya, revocant l’ aplicació de l’article 155, escollint un president que, de manera real i efectiva, es posi al davant de la Generalitat.

· formar, per tant, un govern que governi amb estabilitat, que renunciï a la unilateralitat i assumeixi el compromís d’abordar les greus urgències que en aquest moment té plantejades la societat catalana en qüestions fonamentals com són l’activitat econòmica, l’ocupació, l’educació, l’estat del benestar i totes les eines de progrés i cohesió social.

· treballar per la convivència, la reconciliació i la unitat civil en el si de la societat catalana.

Fem, doncs, una crida a totes les forces polítiques amb capacitat per formar una majoria parlamentària per tal que, per davant dels seus interessos, hi posin la recuperació de les institucions, l’estabilitat del país i l’afirmació de Catalunya com a nació amb voluntat de pervivència, projecció i futur. La societat catalana té necessitat imperiosa de ser governada de manera efectiva.

Creiem que ha arribat novament el moment de fer política autèntica i d’abandonar un processisme allunyat de l’estat de dret i una gesticulació que no ens porten enlloc.

També fem una crida a les forces polítiques d’àmbit estatal per tal que prenguin consciencia que el problema plantejat avui a Catalunya exigeix respostes polítiques reals i que, per tant, tenen l’obligació d’oferir un projecte de país inclusiu i d’aportar solucions duradores en favor de l’estabilitat, la convivència i el progrés de Catalunya, d’Espanya i d’Europa. Cal que s’obri un procés de diàleg i de negociació per tal de trobar la via d’encaix.

No ens podem resignar!

Barcelona, febrer de 2018