Per un 11 de setembre de tota la ciutadania. En defensa de les institucions catalanes

Per un 11 de setembre de tota la ciutadania. En defensa de les institucions catalanes

2018-12-17T22:02:24+00:008 de setembre, 2017|Notícies||

cropped-bandera.jpg

 

 

 

 

 

La celebració de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, coincideix enguany amb l’aprovació de les denominades “lleis de desconnexió” i la convocatòria del referèndum unilateral impulsat per la majoria independentista del Parlament al marge de l’ordenament jurídic i dels principis democràtics més elementals.Per a Portes Obertes del Catalanisme, aquest any té especial sentit recordar que la Diada és patrimoni de tots els ciutadans de Catalunya i no únicament de l’independentisme. La historia, la senyera, l’himne, els símbols son de tots nosaltres, com ho són les institucions de l’autogovern de Catalunya.

Hem d’insistir, per tant, en aquesta diada en el respecte que mereixen aquestes institucions d’autogovern i de manera específica el Parlament de Catalunya com a expressió de la voluntat plural de la ciutadania. Manifestem el nostre rebuig pels intents d’apropiació del paper del Parlament per part de la majoria independentista de Junts pel Si i la Cup, menystenint la dignitat de la cambra, el paper dels diputats de l’oposició com a representants d’una gran part de la ciutadania de Catalunya, així com l’alta funció dels òrgans consultius contemplats a l’Estatut, com el Consell de Garanties Estatutàries. Així s’ha palesat en el transcurs de la sessió d’aprovació del referèndum i la llei de transitorietat.

Agradi o no, la Diada Nacional és expressió de la complexitat del poble de Catalunya que en la seva diversa procedència, identitat, cultures, ha manifestat sempre la voluntat de constituir una societat lliure, inclusiva, oberta i solidària.

El civisme, la defensa de la llibertat d’expressió, el respecte a les opinions plurals han de continuar essent signes característics d’un país que volem unit. Creiem que el nostre futur necessàriament, s’haurà de basar en el respecte a la llei i a la democràcia, el diàleg dins i fora del país, en una nova relació amb el conjunt d’Espanya i en un paper actiu a la pàtria comuna europea.

Barcelona, 8 de setembre de 2017