Moviments des de l’unionisme perquè ERC i el PSC formin govern

Moviments des de l’unionisme perquè ERC i el PSC formin govern

2021-04-06T14:19:26+00:006 d'abril, 2021|General||

Portes Obertes del Catalanisme està formada per personalitats properes als socialistes i d’Unió

Portes Obertes del Catalanisme ha fet una crida a ERC i al PSC perquè dialoguin i facilitin la governabilitat de Catalunya. La plataforma ha emès una declaració que critica que hagi passat un mes i mig des de les eleccions al Parlament del mes de febrer i “la ciutadania de Catalunya assisteix perplexa a la incapacitat de l’independentisme per posar-se d’acord per investir president”. Per això, ha instat els republicans i els socialistes a dialogar i fer “propostes efectives per a la governabilitat”, també amb la seva coincidència programàtic amb els comuns. El comunicat reclama un Govern per a tothom que prioritzi la resolució dels greus problemes sanitaris i socioeconòmics “per damunt de la retòrica i de plantejaments sense recorregut”.

“El veritable patriotisme que avui necessita Catalunya és el compromís amb les persones, la governabilitat i el desenvolupament de polítiques públiques transformadores; no la lluita per les quotes de poder”, han afirmat. És per això que han demanat “retornar el prestigi institucional a la Generalitat, afirmar l’autogovern, jugar un paper actiu dins d’Espanya i d’Europa” i evitar la confrontació. Així mateix, han reivindicat el Parlament com a cambra on rau la sobirania de Catalunya i han subratllat que “la seva funció no pot ser subrogada ni substituïda en cap cas per una entitat privada com el denominat Consell per la República”.

Entre els impulsors de Portes Obertes del Catalanisme hi ha l’exprimer secretari del PSC i candidat a la Generalitat Pere Navarro, l’exdiputat del PSC Jordi Menéndez, el president de l’entitat La Tercera Via, Mario Romeo, el portaveu de la plataforma Construïm, Ignasi Rafel, pròxima a Unió Democràtica i l’exdiputat al Parlament, al Congrés i senador, Jordi Casas. A l’acte de presentació de la plataforma, celebrat el 8 de maig del 2017, hi van assistir l’exsecretari general d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, o el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler.

Racó Català: Moviments des de l’unionisme perquè ERC i el PSC formin govern