Menys política de confrontació, més voluntat de concòrdia

Menys política de confrontació, més voluntat de concòrdia Declaració de Portes Obertes del Catalanisme

2021-07-27T11:28:44+00:0023 d'abril, 2020|Declaracions|

Portes Obertes del Catalanisme vol apel·lar, novament, a l’entesa i a la responsabilitat política i institucional en aquests moments tan greus i complexos a causa de la Covid-19.

Creiem que ara toca mobilitzar tots els recursos de la nostra societat per vèncer la pandèmia i per afrontar amb determinació les seves greus conseqüències.

Els esforços de la Generalitat de Catalunya han d’encaminar-se, sense cap mena de dubte, a combatre la malaltia des de l’àmbit sanitari, proporcionant en la mesura de les seves possibilitats tots els recursos de suport als centres hospitalaris, residències de la gent gran, centres d’atenció primària i al conjunt del sistema sociosanitari català.

Alhora, el govern de la Generalitat ha de preparar-se per fer front a les conseqüències econòmiques i socials d’aquesta gravíssima crisi, posant en marxa les mesures de reactivació de l’activitat econòmica cooperant sense reserves amb el govern d’Espanya, la resta de CCAA i amb les institucions europees. Si no som capaços de controlar la caiguda de l’activitat econòmica correm el risc de nous retrocessos en la cohesió social que patirien especialment les persones i els col·lectius més desfavorits. Ens cal, ara més que mai, una visió àmplia de la política i les necessitats del país, fent un front comú per abordar els reptes sanitaris, socials i econòmics.

La situació és, al nostre entendre, tan greu, que no ens podem permetre el luxe de seguir amb la retòrica i la gesticulació de confrontació permanent de les nostres institucions d’autogovern amb el govern d’Espanya.

La defensa d’un programa independentista, per legítim que pugui ser, no pot servir en aquests moments per alimentar els greuges i amplificar els errors que uns i altres poden cometre. Cap govern, cap governant, cap institució pública, del nivell que sigui, es mou avui amb certeses absolutes per fer front a una crisi del tot desconeguda per a tots.

Convertir la necessària unitat en la lluita contra la Covid-19 i les seves conseqüències en un nou conflicte polític és, en la nostra opinió, un gravíssim error que encara podem evitar.

Barcelona, abril de 2020