L’antiindependentisme ‘soft’ ja té manual d’instruccions

L’antiindependentisme ‘soft’ ja té manual d’instruccions

2019-01-24T21:32:20+00:0024 de gener, 2019|En els mitjans||

87 ‘camises velles’ del catalanisme polític d’ascendència espanyolista editen un llibre per repensar la situació política

En la mística del relat on hi ha un dolent sempre hi apareix la parella policial formada per un de bo i per un altre de dolent. El comprensiu i el dur. El que intenta parlar i el que esbatussa. El que convida a fumar i el que crema l’arrestat amb la punta de la cigarreta. Però que al capdavall, tots dos volen el seu enemic entre barrots.  En l’actual situació política a Catalunya, la imatge és perfectament transportable. Hi ha el front PP, Cs i Vox que no està per brocs i mostra no només un anticatalanisme desacomplexat, sinó anticatalà. I per l’altra, i en certa manera descol·locat per la cotundència del seu company de 155, que intenta fer-se l’empàtic amb el que té enmanillat. De fet, la seva raó de ser és advertir al detingut -l’independentisme- que més val que afluixi perquè l’altra és pitjor. El seu argument és que si es porta bé, amb ell, com a mínim, sobreviurà. 

Aquest vespre el poli bo polític de Catalunya ha presentat el seu manual de campanya. L’auditori de la Casa del Llibre de la Rambla Catalunya s’ha omplert com un ou de ‘camises velles’ del catalanisme, -fins i tot d’aquells que un bon dia van assegurar defensar el 9N- per presentar un manual de treball polític, el llibre “Catalanisme, 80 mirades (i+)”. Un llibre que ha estat promogut per la plataforma Portes Obertes del Catalanisme, que gestiona el cap de gabinet de José Montilla, Jordi Meléndez, i Mario Romeo, que han obert i tancat l’acte. El llibre contè articles de 87 personalitats que viuen de la biosfera del catalanisme oasi dels anys 90 i de principis de segle i que busca “superar l’actual bloqueig polític institucional”.

A la presentació hi han assistit la majoria dels articulistes així com altres personalitats com l’expresident José Montilla, la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, el líder del PSC, Miquel Iceta, o fins i tot, l’empresari de la comunicació, el compte Javier Godó, l’exdirector general de la policia, Albert Batlle, o el nou represident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, que va ser processat per amenaces de mort a les xarxes però amb la causa arxivada per prescripció del delicte.

El Món – Quico Sallés: L’antiindependentisme ‘soft’ ja té manual d’instruccions