La presidenta del Parlament rep la plataforma Portes Obertes del Catalanisme

La presidenta del Parlament rep la plataforma Portes Obertes del Catalanisme

2018-12-17T23:11:05+00:0010 de febrer, 2017|Notícies||

Mario Romeo i Ignasi Rafel reivindiquen la vigència del catalanisme transversal de caire plural, obert i integrador i es mostren en contra de judicialitzar la vida política

Els portaveus de la plataforma Portes Obertes del Catalanisme Mario Romeo, president de l’associació La Tercera Via i Ignasi Rafel, president de Construïm, han estat rebuts per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Els representants de Portes Obertes del Catalanisme han lliurat a la presidenta Forcadell la Declaració aprovada el passat 14 de novembre amb motiu de la constitució de la plataforma en un acte públic celebrat a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i que reivindica la recuperació del catalanisme de caire plural, obert i integrador com una eina imprescindible per abordar la crisi institucional i política de Catalunya i del conjunt de l’Estat espanyol.

“Defensem un catalanisme transversal que ha de permetre cohesionar la societat des de la democràcia i això vol dir respecte a l’estat de dret, al principi de legalitat, el diàleg i el progrés” ha dit Mario Romeo. El president de la Tercera Via ha destacat, igualment, que “estem en contra de la judicialització de la política catalana. És un conflicte polític que s’ha de resoldre amb voluntat de negociació i d’acord”.

Per la seva banda, Ignasi Rafel ha assenyalat que “en els moments que viu Catalunya és imprescindible reivindicar el diàleg com una manera de donar sortida a les demandes de i aspiracions de la societat catalana. Som una societat madura plural, diversa i complexa que vol millorar els nivells d’autogovern i de reconeixement nacional”

La declaració lliurada a la presidenta del Parlament considera que el camí del diàleg i del pacte, malgrat les seves dificultats, és l’únic possible i que el catalanisme, que ha estat expressió de cada moment que ens ha tocat viure com a col·lectivitat humana plural, diversa i complexa “ens ha de permetre també plantejar noves opcions i possibilitats, donar resposta als nous reptes polítics i institucionals en el marc de la societat global del segle XXI”.

Portes Obertes del Catalanisme defensa el catalanisme transversal com a eix vertebrador del país, capaç d’assumir la defensa de les aspiracions socials i nacionals dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya, de garantir la seva unitat civil, i de comprometre’s a la vegada amb la governabilitat d’Espanya en un marc de responsabilitat europea.

Barcelona, 10 de febrer de 2017

Veure més informació als següents links:

La Vanguardia – Plataforma Portes Obertes de Catalanisme defiende el diálogo ante Forcadell

Vilaweb – Portes Obertes al Catalanisme demana a Forcadell “deixar enrere murs i construir ponts”

20 minutos – Portes Obertes del Catalanisme reclama respeto a la legalidad para superar el “bloqueo” actual

El mundo – Plataforma Portes Obertes del Catalanisme defiende el diálogo con España

Expansión – Un movimiento cívico catalán pide a Forcadell que se cumpla la ley y “dejar atrás muros y construir puentes”