‘Obrim pas al diàleg i la política’

‘Obrim pas al diàleg i la política’

2018-12-18T00:25:05+00:0029 de setembre, 2017|Declaracions|

Portes Obertes del Catalanisme, plataforma plural en defensa del catalanisme transversal, el diàleg i el pacte, davant l’actual situació de tensió que es viu a Catalunya vol fer una crida urgent a la necessitat d’introduir elements de racionalitat  i d’actuació política.

1.    El dit referèndum convocat per al diumenge dia 1 d’octubre de manera unilateral per Junts pel Sí i la CUP no es podrà realitzar.

2.    A més de la seva manca de legitimitat, és evident que l’actuació judicial impedirà de manera pràctica que es porti a terme.

3.    Creiem que, per responsabilitat, el president de la Generalitat i els dirigents de Junts pel sí no poden continuar amagant la veritat a la ciutadania de Catalunya, han de suspendre l’esmentat referèndum i renunciar a mantenir la tensió al carrer.

4.    Expressem el nostre compromís amb les llibertats democràtiques i des del respecte més escrupolòs a la llei continuem afirmant que la judicialització no es la solució: el president del govern espanyol no actúa de manera responsable en fiar-ho tot a l’acció dels tribunals.

5.    Convidem a totes les forces polítiques i socials catalanes sense exclusió a treballar per preservar la unitat civil i per bastir un nou pacte que posi en primer pla la defensa i millora de l’autogovern, el respecte a la realitat nacional de Catalunya, el perfeccionament de les garanties democràtiques i l’assoliment de nous nivells de benestar per a tothom.

6.    Així mateix fem extensiva aquesta crida als partits polítics de tot Espanya a abordin sense dilacions la reforma territorial d’Espanya i a obrir noves vies de diàleg

Barcelona, 28 de setembre de 2017