‘No a la DUI, i no al 155. Diàleg’

‘No a la DUI, i no al 155. Diàleg’

2018-12-18T00:22:45+00:009 d'octubre, 2017|Declaracions|

Davant la gravíssima situació social, política i econòmica que viu Catalunya, agreujada els darrers dies, considerem que és del tot urgent que s’abordin, per totes les parts, un conjunt de mesures per aturar el creixement de la tensió, condició indispensable per a qualsevol iniciativa de diàleg.

En concret, i com a continuació de la declaració pública del passat 3 d’octubre, Portes Obertes del Catalanisme considera que cal adoptar per part de tots els actors concernits, les següents decisions:

1. Que el Parlament i el Govern de Catalunya acordin suspendre l’aplicació de les lleis del Referèndum i de la llei de transitorietat jurídica.

2. Que el Parlament i el Govern de Catalunya renunciïn a portar a terme cap declaració unilateral de independència ni mesura similar.

3. Que el desplegament de les forces de seguretat a Catalunya retorni a la seva normalitat prèvia a l’1 d’O.

4. Que el Govern d’Espanya suspengui les recents mesures d’intervenció comptable de la Generalitat de Catalunya.

5. Que el Govern d’Espanya no proposi al Senat l’aplicació de l’article 155 de la CE.

6. Que la Fiscalia actuï, sense cap renuncia a les seves obligacions, amb el capteniment i prudència necessaris per contribuir al desescalat de la tensió.

7. Que el Parlament de Catalunya constitueixi una comissió especial per preparar una proposta de negociació amb el govern d’Espanya sobre les modificacions legals i constitucionals necessàries per abordar els problemes existents en el nostre autogovern i que compti amb el suport dels 2/3 dels escons.

8. Que s’activi de forma immediata la “Comisión de Evaluación y Modernización del Estado Autonómico” constituïda recentment al Congrés dels Diputats.

Contra la llei, no; només amb la llei, tampoc.

Barcelona, 10 d’octubre de 2017