‘No a la DUI. Cal restablir el diàleg de manera urgent’

‘No a la DUI. Cal restablir el diàleg de manera urgent’

2018-12-18T00:23:39+00:003 d'octubre, 2017|Declaracions|

Portes obertes del catalanisme,  plataforma plural en defensa del catalanisme transversal, el diàleg i el pacte, vol manifestar:

  1. Manifestar l’enèrgica condemna per la desproporcionada actuació de la policia nacional i la guàrdia civil durant la jornada de l’1-O, amb el resultat de centenars de ferits i contusionats, impròpia d’un estat europeu modern.
  1. Que la situació creada per la manca de resposta política del govern espanyol i el reprovable ús de la força no legitima la convocatòria ni els resultats d’un dit referèndum unilateral convocat d’esquenes a la meitat del parlament, de la Constitució, l’Estatut, del Reglament del Parlament, dels lletrats de de la Cambra, de les recomanacions de la Comissió de Venècia i del propi Consell de Garanties Estatutàries i, per tant, sense cap garantia pròpia d’una consulta homologable.

  1. La jornada de l’1 d’octubre expressa, sens dubte, el posicionament de part important de la societat catalana, però no és manifestació d’un vot exercit de manera normal, no apel·la al conjunt de la ciutadania i en cap cas pot servir com a base per a realitzar una DUI que faria encara més complexa la sortida a l’actual situació.
  1. Fem una crida a no augmentar la tensió i a no dividir la ciutadania de Catalunya, que es plural en la seva identitat i expressió, ia malmetre encara més les relacions de Catalunya amb el conjunt d’Espanya.
  1. El diàleg s’ha de restablir de manera urgent. Apel·lem a la responsabilitat dels presidents del govern espanyol i català, al conjunt de les forces polítiques i als parlaments espanyol i català que tenen l’obligació de jugar un paper decisiu en la recerca de nous camins d’entesa.
  1. En concret, reclamem que es restitueixi la veu de tots els diputats de l’oposició del Parlament de Catalunya i que s’iniciï un debat amb voluntat de trobar solucions tenint en compte els interessos de la ciutadania i la defensa de l’autogovern.
  1. Reafirmem que el catalanisme d’àmplia base social, en el que caben posicions molt diverses, és un marc des del qual treballar per un nou pacte a Catalunya i un nou pacte entre Catalunya i el conjunt d’Espanya.

3 d’octubre de 2017