Declaració de Portes Obertes del Catalanisme amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2021

Declaració de Portes Obertes del Catalanisme amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2021

2021-09-11T12:19:00+00:0010 de setembre, 2021|Declaracions|

Governar per a tothom, la prioritat

Malgrat que el discurs de la confrontació i del conflicte no ha estat superat del tot, volem reconèixer que les condicions en les que celebrem enguany la Diada són millors que les de l’any passat.

El diàleg, malgrat tot, s’obre pas. Els indults, la convocatòria de la Taula del Diàleg, el treball a la Comissió Bilateral, el nou marc de relacions entre el govern d’Espanya i el govern de Catalunya, mostren un esforç mutu que convida a un prudent optimisme a mig termini.

La batalla contra la COVID s’està guanyant. L’amenaça de la pandèmia, que ha estat i és encara ben real, ha perdut força, gràcies a l’esforç de tothom.

Els esforços de les administracions públiques per a la recuperació són evidents. Hi ha prou indicis positius en l’evolució de l’economia.

Ara cal fer front a les conseqüències que patim en l’àmbit social i en el teixit econòmic, que són moltes.

No tenim cap dubte de que avui no hi ha objectiu més important que governar la sortida de la crisi pensant en totes les persones que ho han passat malament, que encara pateixen les seves seqüeles i que treballem units per a remuntar la situació. Avui no hi ha objectiu més important que governar amb aquesta prioritat.

Aquests avenços són fràgils. Tant la victòria sobre el virus com la recuperació social i econòmica depenen en gran mesura de l’estabilitat política i institucional. Ara més que mai hem d’afirmar que no és temps de confrontació sinó de recerca d’entesa.

És imprescindible que els actors del diàleg no subordinin el seu contingut ni a les contradiccions internes de caràcter partidista ni als càlculs electorals a curt termini.

Només ens en sortirem col·lectivament si som capaços de crear un clima de confiança que faci possible que les passes endavant es consolidin.

Portes Obertes del Catalanisme reitera la seva convicció de que la Diada ha de ser efectivament la festa nacional de tothom. Ningú no se n’hauria de sentir exclòs. Els que vulguin apropiar-se d’aquest símbol del país s’equivoquen i provoquen un greu perjudici a la cohesió de la societat catalana.

Tenim al nostre abast una bona oportunitat per construir un nou futur. Un futur ambiciós per a l’autogovern, per a un  desenvolupament sostenible del país i per avançar en el terreny de la cohesió social.

Barcelona, 10 de setembre de 2021