Catalunya no pot continuar encallada

Catalunya no pot continuar encallada Declaració de Portes Obertes del Catalanisme

2021-04-06T12:13:42+00:006 d'abril, 2021|Declaracions|

Un mes i mig després de la celebració de les eleccions, la ciutadania  de Catalunya assisteix perplexa a la incapacitat de l’independentisme -Junts per Catalunya i ERC- per posar-se d’acord per investir president de la Generalitat i aprovar un programa de govern.

No ens cansarem d’insistir en la urgència de que Catalunya disposi com més aviat millor d’un govern que governi per a tothom, que pugui executar un pressupost i que prioritzi la resolució dels greus problemes sanitaris, econòmics i socials per damunt de la retòrica i de plantejaments sense recorregut.

El veritable patriotisme que avui necessita Catalunya és el compromís amb les persones, la governabilitat i el desenvolupament de polítiques públiques transformadores; no la lluita per les quotes de poder. Cal retornar el prestigi institucional a la Generalitat, afirmar l’autogovern, jugar un paper actiu dins d’Espanya i d’Europa. El camí no és la confrontació.

Portes Obertes del Catalanisme vol reafirmar el paper del Parlament com a cambra en la que rau la sobirania de tots els catalans i les catalanes. La seva funció no pot ser subrogada ni substituïda en cap cas per una entitat privada com el denominat Consell per la República, aliena a l’escrutini democràtic. El Parlament ha de ser espai de trobada i col·laboració entre totes les forces polítiques.

Creiem que, en aquest marc, PSC i ERC, com a primeres forces parlamentàries,  han de dialogar per contribuir, des dels seus respectius supòsits programàtics -amb els que coincideixen, en gran part, els de Catalunya en Comú Podem- a fer propostes efectives per a la governabilitat del nostre país i bastir un futur d’esperança. No podem continuar encallats!

Barcelona, 5 d’abril de 2021