Intervenció inicial a l’acte Portes Obertes del Catalanisme

Intervenció inicial a l’acte Portes Obertes del Catalanisme

2017-02-28T19:30:02+00:0029 de novembre, 2016|Articles d'opinió|

Vull donar-vos la benvinguda a aquest acte presentació de Portes Obertes del Catalanisme, que ha estat impulsat i promogut per persones de perfils, procedències, sensibilitats i experiències diverses, però que tenim en comú el nostre compromís amb la societat i la voluntat de recuperar, des de la mateixa societat civil, un catalanisme plural, obert i integrador.

L’acte d’avui es una fita en un procés que va començar fa molts mesos i que, després de moltes reunions i trobades, de sumar esforços i conciliar opinions diverses, ha donat com a resultat la Declaració que avui us llegirem i que resumeix prou bé, creiem, allò que compartim.

Una d’aquestes trobades, on ens vàrem reunir una setantena de persones entre les que estàveu alguns de vosaltres, la vàrem fer al mes de Juliol a l’Hotel Balmoral.

Quin es l’objectiu de Portes Obertes del Catalanisme? Crear un espai de reflexió i d’opinió, posant en valor el catalanisme, entès com a espai social compartit que permet plantejar i articular el conjunt i la diversitat d’aspiracions de la societat catalana, amb voluntat de participar i contribuir a la governabilitat de l’estat i de mantenir una cívica convivència amb la resta dels pobles d’Espanya.

A continuació, les persones que intervindran, i que ho fan a títol personal, ens donaran la seva visió sobre diferents aspectes de la nostra realitat. Es tocaran molts temes, però no tots. Opinions diverses, que no expressen una única línia de pensament, però que tenen el comú denominador del catalanisme entès com

  • Un gran espai central del país
  • Transversal
  • on es valora el diàleg
  • es defensa la pluralitat
  • es posa en valor la existència d’una realitat nacional amb una llengua, cultura i uns drets històrics propis i diferencials que cal preservar
  • En un model de societat inclusiva, de tothom.

Volem donar les gràcies a totes les persones que intervindran i a tots vosaltres per la vostra assistència