Intervenció de cloenda a l’acte Portes Obertes del Catalanisme

Intervenció de cloenda a l’acte Portes Obertes del Catalanisme

2017-02-28T19:30:23+00:0029 de novembre, 2016|Articles d'opinió|

Arribem ja al final de l’acte.

Deixeu-me dir que ha estat una reunió intensa amb aportacions molt interessants.

En nom dels organitzadors vull donar les gràcies a totes les persones que han intervingut i a tots vosaltres per la vostra atenció.

Però potser és com si estiguéssim al principi. No ben bé al principi perquè hem pogut escoltar un conjunt d’intervencions de les que fan pensar, interrogar-nos.

Però ens podríem continuar preguntant què hi fem aquí reunits.

Podem dir sense cap mena de dubte que estem aquí plegats per afirmar un espai que ens és propi, que reivindiquem, que representa l’amplia franja central del país: el catalanisme.

Un espai social compartit que vol donar resposta als problemes i neguits del nostre país, a les seves reivindicacions socials i nacionals, que té en compte la complexitat i diversitat de la societat catalana del segle XXI.

Això per tant no és un final, és un punt i seguit.

Cal preguntar-los que hem de fer ara, en les properes setmanes i mesos

-Segur que no podem quedar-nos quiets. L’ immobilisme no és bo, no és creatiu

-No podem llençar la tovallola per molt que ens pesi l’ambient, la unilateralitat o la polarització interessada

-Hem de crear opinió, estenent una idea de catalanisme que va creixent i fent forat, reivindicar-la i compartir-la, reivindicar i afirmar també el caràcter de Catalunya com a societat inclusiva, plural i diversa

-Hem de treballar també per afirmar el valor del diàleg, de la democràcia i del respecte a la llei

Els promotors de la trobada d’avui, que vam organitzar també una primera reunió el passat juliol, ens posarem a treballar immediatament per fer algunes coses

En primer lloc vehicularem aquesta declaració Portes Obertes del Catalanisme per fer-la arribar al conjunt de la societat civil, al màxim nombre possible d’entitats, persones, líders d’opinió, agents socials i econòmics

També la farem arribar a les forces polítiques catalanes i a les institucions públiques

En volem parlar amb tothom. La volem discutir, sabent que és el món de la política el que ha d’aportar solucions, però que la societat civil ha de dir-hi la seva.

En segon lloc, proposem obrir un àmbit d’opinió, generar informació i debat i per això des de demà mateix obrirem un espai d’opinió amb un bloc, amb presència a les xarxes socials on la vostra col·laboració serà fonamental i us la demanem des d’ara. Segur que tots i totes teniu moltes coses a dir.

En tercer i últim lloc prenem el compromís de tornar a convocar una reunió àmplia dins dels primers mesos de 2017

Vull aprofitar per dir-vos que ens agradarà comptar amb totes les col·laboracions, suports i opinions que vulgueu aportar.

Us demanem que ajudeu a divulgar totes les iniciatives que es vagin portant a terme i que ens feu arribat els vostres suggeriments.

Gràcies amics i amigues per la vostra presència, pel vostre compromís amb les portes obertes del catalanisme. Un catalanisme per avançar, per una Catalunya més justa, solidària i inclusiva.